KEK KEJU KAROT
--------------------
Bahan A
125 gm cream cheese - dilembutkan pada suhu bilik
150 gm mentega - dilembutkan pada suhu bilik
230 gm gula castor5 biji telur
Bahan B
230 gm tepung gandum1 sudu teh baking powder - kedua bahan ini diayak
Bahan C
50 gm parutan lobak merah - perah buang airnya1 sudu teh esen vanila
Cara menyediakannya
Panaskan suhu pada 170'C.Putar bahan A hingga ia menjadi berkrim. Masukkan gula castor dan putar hingga ia kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan putar lagi hingga ia gebu.
Tuangkan bahan B sedikit demi sedikit menggunakan kelajuan perlahan sahaja. Masukkan
parutan lobak merah dan esen vanila.Bakar secara bain marie (iaitu meletakkan bekas kek di dalam bekas yg berisi air) selama 60 minit @ sehingga masak.
Sejukkan terlebih dahulu sebelum dipotong
Friday, 14 May 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment